Gedane zaken...vindt u weer!

onderzoeksgids.jpg

Elk dorp en elke buurt had vroeger een bakker, een slager, een kruidenier en ambachtslieden zoals de smid en de schoenmaker. Helaas is van deze middenstanders bijna geen bedrijfsarchief overgeleverd. Maar er zijn wel veel andere sporen terug te vinden.

Wilt u onderzoek doen naar de voormalige bakkerij waar u woont? Naar de kruidenierszaak van uw opa? Of het winkelbestand van uw dorp in de jaren vijftig inventariseren?

Hiervoor presenteert het RHC Groninger Archieven een nieuwe onderzoeksgids. De gids richt zich op onderzoek naar de Groninger middenstanders in de 19e en 20e eeuw. U kunt onderzoek doen naar een specifieke ondernemer of misschien wilt u meer weten over de middenstand in uw dorp of buurt gedurende een bepaalde periode.

De gids begint met een stappenplan waarin kort wordt uitgelegd hoe u uw onderzoek kunt aanpakken. Vervolgens vindt u in het bronnenoverzicht meer uitleg over de bronnen aanwezig bij de Groninger Archieven en hoe deze kunt gebruiken. Wanneer u onderzoek doet naar de middenstand buiten de stad of gemeente Groningen zijn niet alle bronnen aanwezig bij de Groninger Archieven. Dan wordt u doorverwezen naar het archief van de desbetreffende gemeente.

 

 
Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door

Meer