Fotoboeken

gronstad.jpg

Als bezoeker van deze website kent u natuurlijk allemaal de Beeldbank Groningen, waarop veel foto's van Groningse bedrijven en Groninger bedrijvigheid te vinden is. Veel van deze foto's komen uit het enorme negatievenarchief van Fotobedrijf Piet Boonstra.

Een selectie van deze schatkamer is terecht gekomen in twee fraaie uitgaven, samengesteld door Michael Hermse, collectiebeheerder Nieuwe media, beeld en geluid bij het RHC Groninger Archieven. Deze boeken zullen voor veel oudere Groningers een feest van herkenning zijn en de nodige herinneringen oproepen. En voor de jongere generatie biedt het een boeiende doorkijk naar de stad zoals die ooit was. Door te klikken op onderstaande afbeeldingen krijgt u nadere informatie over het bijbehorende boek.

 

Groningen 1948-1969                   STADjers

NB-GRONINGEN-1948-1968-WEB.jpg            NB-STADJERS-WEB.jpg

 


Dergelijke fotoboeken mogen ook worden gezien als waardevol voor diegene die onderzoek doet naar oude bedrijven. Neem eens een kijkje in de bibliotheek van de Groninger Archieven, daar kunt u nog veel meer van dergelijke pareltjes aantreffen. Maar ook de archiefcollecties herbergen dit bronnenmateriaal, zoals het fotoboek Groningen in Woord en Beeld, uit 1913.
 
Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door

Meer