Dag van de Groninger Geschiedenis (13-10-2012)

groningse-vlag-groningen-provincie.gif

Op zaterdag 13 oktober organiseren het RHC Groninger Archieven, het Huis van de Groninger Cultuur, de Cultuurhistorische Vereniging Stad en Lande, het Gronings AudioVisueel Archief, Biblionet Groningen, het Groninger Museum, het Noordelijk Scheepvaart Museum en het Groninger Forum gezamenlijk de jaarlijks terugkerende Dag van de Groninger Geschiedenis.

Het thema van dit jaar is overeenkomstig het thema van de landelijke Maand van de Geschiedenis: ‘Arm & Rijk’.

Wilt u weten wat WiGeDok bijdraagt aan deze jaarlijks terugkerende dag, en wilt u wel eens de mensen achter dit project ontmoeten? Kom dan naar de Groninger Archieven, aan het Cascadeplein 4 te Groningen (vlakbij het Hoofdstation). De Dag begint om 11 uur en duurt tot 17 uur. De toegang is gratis!

Op de eerste verdieping (kamer 1.15) vinden interviews met twee kleine middenstanders plaats (12 en 14:30 uur), kunt u enkele fraaie stukken uit diverse bedrijfs(gerelateerde) archieven bewonderen en komen kijken naar een fraaie keur aan films gemaakt in opdracht van lokale winkeliersverenigingen. Ook kunt u nadere uitleg krijgen over het project en zelf de website komen ontdekken.

Mis het niet!
Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door

Meer