Contact

Wat kunnen u en WiGeDok voor elkaar betekenen?

Wat de Groninger Archieven aan bedrijfsgeschiedenis bewaart is heel breed. Maar ook bij veel, vooral oudere,  ondernemingen bevindt zich een indrukwekkende hoeveelheid aan historisch materiaal. Dit erfgoed is meestal verborgen voor de buitenwereld.

WiGeDok wil graag een completer beeld van het verleden laten zien. U kunt daaraan bijdragen, want  juist bedrijfsarchieven zijn cruciaal voor het begrijpen van onze rijke sociaal-economische geschiedenis. We zoeken samenwerking met historische verenigingen, brancheorganisaties en ondernemersverenigingen, bedrijven, maar ook met particulieren. Zo hopen we nieuw economisch erfgoed uit de Eems-Dollard Regio te lokaliseren, veilig te stellen en in bijzondere gevallen te acquireren. We richten ons op alles wat maar een beeld geeft van het fascinerende bedrijfsleven in deze regio. Dat kunnen papieren stukken zijn, maar ook foto- en filmmateriaal, etc.

De website zal ervoor zorgen dat deze historische stukken voor iedereen toegankelijk worden.

Heeft u tips, vragen of nuttige informatie over historische bedrijfsarchieven, dan kunt u ons benaderen via dit contactformulier.
Heeft u archiefmateriaal of documentatie, dat u graag kwijt wilt? Neem dan een kijkje op onze acquisitiepagina.

Contactformulier


CAPTCHA Image

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door

Meer